SÜSLÜ CUP KEKLER

Şöyle püfür püfür esen bir balkonda ya da terasta, çayımız ve sevdiklerimizle birlikteyken miss gibi cup keklerimizi de ısırıp üzerine bir yudum çay içsek... Keyfimize diyecek olmaz herhalde di mi :)) Buyurun öyleyse bu dayanılmaz kekler size emanet :)

MALZEMELER (Kakaolu kokostarlı Keki için)
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı soda
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
2 İle 3 su bardağı un
1 Kaşık nişasta
2 Kaşık kakao

Hindistan cevizli dolgu ortasına koymak için
1 Büyük çay bardağı Hindistan cevizi
1 Kaşık labne peyniri
2 Kaşık reçel veya (kırmızı gıda boyası az)
Gıda boyası koyarsanız ( 2 Kaşık pudra şekeri)

Üzerinin kreması için:
1 Paket krema (küçük)
1 Paket krem şanti
1 Çay barağı süt
Süslemek için: İstediğiniz çikolotalar veya şekerlemeler

YAPILIŞI
Hindistan cevizli dolgu: Önce ortasına koyacağımız dolgu malzemelerini hepsini karıştıralım ve kek adedine göre küçük yuvarlaklar yapalım. Keki için, yumurta ve şekeri çırpıp köpürtün, içine sıvıları ve vanilyayı koyun ve karıştırın. Unu, nişastayı kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim sıvıların içine koyalım çırpalım.
Kek kalıplarının içine birer kağıt kalıplardan koyalım hafif içlerini yağlıyalım. Püf noktası: Yağlamazsak kek pişince kolay ayrılmaz, evet şimdi birer kaşık malzemeyi kalıpların içine koyalım ve ortasına hindistan cevizli dolgulardan birer tane koyalım. Üstlerine birer kaşık daha kek koyup 175 derece ısınmış fırında pişirelim. Kekler soğurken bizde üstünün kremasını hazırlayalım. Üzerinin kreması: Süt, krem şanti ve kremayı mikserle çırpalım. İyice karıştıralım. Krema torbası ile üzerine istediğimiz biçimde sıkalım. Evet, Şimdi üzerini süsleyebilirsiniz. Dolapta biraz dinlendikten sonra afiyetle ve zevkle yemeye başlayabilirsiniz. Bu arada yanına da çay yapmayı unutmayın :)

1 yorum:

  1. Bunlar hayatta her insanın bilmeye ihtiyacı olabilecek konular . Paylaştıklarınız umarım birinin işine yarar . Dell laptop yedek parca olarak sizi takip eder paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil