HAŞHAŞLI KATMER

Ailesi  ya da yakınları köyde yaşayıp da, kendileri de ara ara bu sebeple köye gidenler bilir katmeri. Hemen her yöremizde vardır katmer ya da benzeri ekmekler. Haşhaşlı katmer ise iç Anadolu'da daha yaygın olarak yapılıyor. Tarifini bir kenara not edin, her zaman köye gidilemiyor malum :)

MALZEMELER
4,5 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz
Su

Harcı için:
1 Su bardağı haşhaş
3 Çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Unu karıştırma kabının içine koyun. Tuz ve yeterince su ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dk dinlenmeye bırakın. İç harcı için haşhaş ve erimiş tereyağını karıştırma kabına ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru 5 parçaya bölün. Her bezeyi olabildiğince ince  olacak şekilde açın ve üzerine haşhaşlı tereyağını sürüp biraz da sıvı yağ damlatın. Elinizle harcı her tarafına yaydıktan sonra, bir ucundan başlayıp diğer ucuna kadar hamuru rulo şeklinde sarın ve sonrada gül böreği şeklinde yuvarlayın. Her bezeyi bu şekilde hazırladıktan sonra 10 dk dinlenmeye bırakın. En son her parçayı bir tabak büyüklüğünde açıp tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder