PATATESLİ KAŞARLI BÖREK

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz

üzerine:
yumurta sarısı, çörekotu

İç Harcı:
5-6 patates
3 orta boy soğan
150-200gr kaşar peynir
tuz
karabiber
pulbiber

HAZIRLANIŞI
İç harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurup patatese ekleyin. İçine peyniri rendeleyin. Baharatları ekleyip karıştırın.Hamur harcını yoğurup dinlendirin. Hamuru rulo yapıp dört bezeye bölün. Her bir dilimi uzatıp tekrar dört parçaya ayırın. Tüm parçaları üçerli bezeler halinde gruplayın.Üçerli bezeleri nişastayla pasta tabağı kadar açın. En üst hariç aralara sıvı yağ sürüp üst üste dizin. Üst üste dizdiğiniz bu grubu bu defa servis tabağı (pasta tabağından daha büyük) kadar açın. Açtığınız hamuru bıçakla dört eşit üçgene bölün. Uzun kenara harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Aynı işlemi diğer üçlü bezeler için de yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder