YAŞ MAYALI POĞAÇA

MALZEMELER
1.5 su bardağı ılık süt
1 bardak ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Aslında poğaça yapmayı bilen arkadaşlar tüm bu malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bi hamur elde etsinler ve 15 dakika bekletip istedikleri içle şekil verip 180 derecedeki fırına versinler.Ama hiç poğaça yapmamış olan arkadaşlar için ayrıntılı yazayım önce su ve sütü aynı cezvenin içine koyun ve ılık hale getirin hamuru hazırlayacağınız kabın içine yaş mayayı koyun ve ılıttığınız sütle suyu mayanın üstüne dökün şekeri de ekleyin ve böylece maya ve şeker eriyene kadar elinizle karıştırın sonra sıvı yağı ve tuzu ekleyin biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın elinize yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar un ekleyin ve yoğurun hazırlamış olduğunuz hamuru 10 dk bekletin ve arzunuza göre peynirli maydanozlu yada sosisli ketçaplı bir iç hazırlayabilirsiniz yada hiç içli yapmayabilirsinizde size kalmış 10 dk beklettikten sonra küçük ceviz parçası büyüklüğünde hamura istediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizin biraz aralıklı dizin çünkü 3 katı büyüyorlar Kahkaha üstüne yumurta sürüp ilk tepsiyi fırına verebilirsiniz 180 derece ve önceden ısıtılmış olacak. bu tariften 2 tepsi çıkıyor ilk tepsi pişerken ikinci tepsiyi hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder