BULGURLU - CEVİZLİ BÖREK

MALZEMELER
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
5-6 kaşık eritilmiş margarin
5-6 kaşık yoğurt

HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.

2 yorum:

  1. Himm yerim ben bunu , aman bu yorumumu gicik okumasin , cok yiyorsun deyip beni sinir eder (Aslinda cok yemem , yesem bi yerimden belli olur ) gicigin lafi iste.

    YanıtlaSil
  2. :) Hayata 1 kez geliyoruz di mi ama? Öyleyse bu lezzetlerden neden mahrum edelim ki kendimizi :) Aşırıya kaçmazsanız sorun olmaz bence yiyin :)

    YanıtlaSil