ÇATAL

Sürekli simitçilerde pastahanelerde görmeye alışık olduğumuz çatalı kendiniz de evde yapabilirsiniz. Hatta en iyisi kendi mutfağımızda yapmak.

MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yumurta sarısı
çörek otu (arzuya göre)


HAZIRLANIŞI
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder