ÇİKOLATA KAPLAMALI MUZ

Çubuklara takılmış haliyle dondurmayı andırıyor aslında di mi :) Aslında soğuk olarak yeneceği için dondurma görevi de görebilir. Şahsen ben dondurmadansa muzlu çikolata yemeyi tercih ederim. Piyasadaki dondurmaların %90 ını sevmem ve de yemem zaten.

MALZEMELER
2 Adet muz
125 Gram sütlü çkolata
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Dondurma çubuğu ya da şiş
Yarım su bardağı küçük çikolata parçası (Renkli çikolata parçacıklarını da kullanarak daha çekici görüntüler oluşturabilirsiniz, tercih sizin)

HAZIRLANIŞI
Soyduğunuz muzların diplerini kestikten sonra büyüklüğüne göre 3 veya 4 parça olacak şekilde dilimleyin. Çikolatayı bir kaba koyup koyduğunuz kabı da sıcak su bulunan başka bir kaba batırıp çikolatayı eritin. Eriyen çikolataya sıvı yağı ekleyip karıştırın. Dondurma çubukları veya şişlere muzları batırıp erimiş çikolataya daldırın. Yağlı kağıt üzerine dökeceğiniz çikolata taneciklerine de buladıktan sonra oda sıcaklığında ya da buzdolabında çikolatanın donmasını bekleyin. Ardından servis edebilir, Misafirim yok derseniz de tek başınıza afiyetle yiyebilirsiniz :) Sıcak havalarda buzdolabında beklettikten sonra yemenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder