TEPSİ KEBABI


MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine  eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

2 yorum:

  1. 20-25 dk pişirmek yeterli oluyor mu? çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık cihan

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Kıyma kuşbaşıya göre daha kolay piştiği için 25 dk yeterli olacaktır ama fırınının derecesi de önemli tabi. Sen yine de 30 dk olarak uygulayabilirsin istersen.

    YanıtlaSil