Bir çoğumuz köriyi ilk kez duyuyoruz belki de. Körili bu tarifimizle hem köriyle tanışma hem de farklı bir çorba tarifini de mutfak listenize ekleme fırsatınız olacak. Kolay gelsin.
MALZEMELER
2 Bardak bezelye
1 orta boy soğan (doğranmış)
1 küçük havuç (doğranmış)
1 orta boy patates (soyulmuş ve doğranmış)
1/2 çay kaşığı veya daha fazla tuz
2 çay kaşığı köri tozu
2 bardak tavuk suyu
2 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken diğer 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın. Sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirin.
2 Bardak bezelye
1 orta boy soğan (doğranmış)
1 küçük havuç (doğranmış)
1 orta boy patates (soyulmuş ve doğranmış)
1/2 çay kaşığı veya daha fazla tuz
2 çay kaşığı köri tozu
2 bardak tavuk suyu
2 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken diğer 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın. Sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder