SEBZE ÇORBASI

Aslında sebze çorbası içerisinde bulunan sebzelerle yapmış olduğumuz bir çok çorba tarifi var fakat bunların hepsini bir arada kullanınca adına sebze çorbasından başka bir şey demek de olmazdı herhalde :) Yapımı orta zorlukta olsa da kilosuna dikkat etmeye çalışanlar için önerebileceğimiz bir çorba çeşidi. Bu arada sebzeleri yeterince iyi yıkamayı unutmamanızı öneririm. Kolay gelsin.

MALZEMELER
1 adet kereviz (yapraklarıyla)
1 adet domates
1 adet patates
4-5 yaprak ıspanak
½ su bardağı sıvıyağ
1 baş soğan
1 adet kabak

HAZIRLANIŞI
İki litre su kaynatılır. sebzeler güzelce yıkanıp, iyice temizlendikten sonra iri iri doğranarak kaynamakta olan suya atılır. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat piştikten sonra üzerine yağ ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra mikser yardımı ile pütürsüz hale getirilir.

Not: Çorbanızı daha koyu bir kıvamda arzu ederseniz, içine bir avuç mercimek yada bir avuç şehriye atabilirsiniz. Tuz miktarı arzuya göre ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder