SÜZME MERCİMEK ÇORBASI

Hepimizin bildiği mercimek çorbası aslında. Önemli olan nokta ise et suyu ile mercimeklerin haşlanması ve süzgeçten geçirilerek mercimek tanelerinin su ile iyice özleşmesinin sağlanması. Kolay gelsin.

MALZEMELER
8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
5 çorba kaşığı tereyağ
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup  hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika  kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder