DOMATESLİ YUVARLAK KÖFTELER

Ramazan da geliyor. Şöyle pilav yanına köfte yanında soğuk içecekler... Hayali bile güzel :) Köfte yapımı ile ilgili belki bilginiz vardır. Ama köftelerin kuru v sert olmaması için domateslisini denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca domates pilav ve köftenin yanında çok dikkat çekici bir görüntü ve tada sahip.

MALZEMELER
-500 gr orta yağlı kıyma
-2-3 dilim bayat ekmek içi
-1 adet yumurta
-1 adet soğan
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
-2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
-4 adet olgun domates
-3 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
Kıymamızı derin bir kabın içersine alıyoruz.Sonra soğanızımızı rendenin ince tarafıyla köftemizin içersine rendeliyoruz.Bayat ekmelerimizi hafif ıslatarak ,kıymamızın üzerine ufalıyoruz.Üzerine yumurtamızı kırarak kimyon,karabiber.maydonoz ve tuzumu ilave ediyoruz.Tüm malzemeler birbiri ile özdeşleşene kadar güzelce yoğuruyoruz.Kıymamzın üzerini streç filmle kapatıp,yarım saat kadar buzdolabında ,dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz kıymalarımızdan ceviz büyüklüğünden biraz küçük toplar yaparak ,fırın tepsimize diziyoruz.Yaklaşık 30 dakika 200 derecede üzerleri iyice kızarana kadar fırınlıyoruz.
Küçük bir tencerinin içersine domateslerimizi ve sarmısaklarımızı rendeliyoruz.İki çorba kaşığı sıvıyağımızı da ilave ederek 1-2 taşım kaynatıyoruz.Fırında kızartmış olduğumuz ,köftelerin üzerine domates sosumuzu ilave ediyoruz.15 dakika daha fırında pişirdikten sonra ,köftelerimiz servise hazır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder