MİDYE PİLAVI

MALZEMELER
Pirinci                 350 gr
Soğan 200 gr
Midye 1.2 lt
Toz şeker         50 gr
Soya yağı         100 ml
Fındık içi         100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Kaynamış su 1.3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 12 gr
Yağ         26 gr
Karbonhidrat 50 gr
= 2218 Kj
  530 kcal

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder