BADEM EZMELİ MEYVELİ PASTA

MALZEMELER
Üç yaprak jelatin
Üç yüz ml süt
Bir kg karışık meyve
İki yumurta
Üç paket vanilya
Elli gram toz şeker
İki yüz gram krem şanti
İki pasta tabanı
Dört yüz gram badem ezmesi
Bir paket jöle

HAZIRLANIŞI
Jelatini yumuşatıp sütü ısıtın. Meyveleri yıkayıp yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Vanilya ve iki çorba kaşığı şeker ile karıştırın. Sütü ilave edin. Yumuşamış jelatini karışımın içine katıp erimesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Yumurta akını karıştırın.Krem şantiyi de artan şeker ile çırpın. Yumurta sarısı jöleleşmeye başladığında yumurta akıyla birlikte krem şantiye ilave edin. bir pasta tabanını fırın tepsisine yerleştirin. Meyvelerin üçte birini üzerine dağıtın. Kremayı döküp yayın. Meyvelerin yarısını üzerine dağıtın. İkinci tabanı kapatıp buzdolabında bekletin. Pastayı kalıptan çıkarın. Badem ezmesini hamur açar gibi açıp pastanın üzerine kaplayın. Artan meyveleri pastanın üzerine dağıtın. Jöleyi hazırlayıp meyvelerin üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder