PİRİNÇLİ BALIK ÇORBASI

Beyaz eti, yani balığı tüketme tarzımız halkımızın büyük çoğunluğu tarafından, kızartmaktır. Kızartma harici çeşitleri Karadeniz yöresinde görebiliriz ama neredeyse oradaki bir kaç ili aşamamış bu türlü türlü balık yemekleri. Şimdi gelin balığı kızartmak yerine sebzeli balık çorbası yaparak sunun sevdiklerinize...

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 kg. beyaz etli balık
1 adet havuç
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 fincan soya yağı
2 adet pırasa
1 adet domates
1 kaşık kekik
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içinde ufak parçalara ayırdığınız balık, havuç, soğan, pırasa ve domatesi soya yağında biraz kavurun. Ayrı bir yerde sade pilavı hazırlayın. Bu pilavı diğer malzemelerin içine ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik de ekleyip bir taşım kaynatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder