İNCİ PASTASI

MALZEMELER
Keki İçin:
Altı Yumurta
Birbuçuk Su Bardağı Söke Un
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Bir Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:
Üç Su Bardağı Süt
Dört Çorba Kaşığı Un
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Bir Yumurta Sarısı
Bir Paket Labne Peyniri
Bir Limon Rendesi

Süslemek İçin:
Beyaz Çikolata Rendesi
İnci

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yumurta, şeker koyup karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ekleyip tekrar çırpın. Önceden tencereyi yağlayın sonra yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karışımı içine boşaltıp kapağını kapatın kırk beş dakika ocakta pişirin. Kremasına süt, toz şekeri, yumurta sarısı ve un tencereye koyarak karıştırın. Limon kabuk rendesi koyarakda kıvamı gelene kadar pişirin. Kremanın beyazlaması içinde biraz süt ekleyin. Labne peyniride krema biraz dinlendikten sonra içine katıp karıştırın. Pişmiş olan keki soğduktan sonra üç parçaya bölüp servis tabağına kekin bir katını koyun. Meyve suyuyla ıslatın. Üzerini kremayla kapatın. Üzerine doğradığınız meyveleri koyup kekin sonraki katınıda üzerine koyup kapatın. Diyer katıda aynı şekilde yapatıktan sonra. Kremayla keki tümden kaplayıp buzdolabında biraz bekletin. Buzdolabında çıkardıktan sonra kremayla tümden kaplayın. Beyaz çilokata rendeleyerek incilerlede süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder