ISPANAKLI KREP

MALZEMELER
Krep malzemesi :
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet  yumurta

Sos malzemesi :
1 kg süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi :
1 adet soğan
1/2 kg ıspanak
200 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI
Süt, un ve yumurtayı karıştırıp krep hamurunu hazırlayın. Bir teflon tavayı çok az yağlayıp, kızdırın. Krep hamurundan biraz döküp, tavayı  hareket ettirin, sallayarak yayın, her iki tarafını da kızartın. Bu şekilde yaklaşık 5-6 adet krep elde edin. Bir tencerede sos için, yağda un kavurup, süt ve tuz ilave edin, koyulaştığına ateşten alın. Soğanla ıspanağı kavurup, beyaz peynir ilave ederek bir harç hazırlayın. Bir krep alıp üzerine sos sürün, harcını koyup, rulo yapın. Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Orta hararetteki fırında üstü pembeleşinceye dek kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder