AÇMA

Şimdi yine tam hanımlara göre bir tarif yayınlıyoruz, çay toplantılarının demirbaşı açma herzaman en sevilen hamur işleri arasında gelmeye devam edecek galiba. Yumuşacık yapısı üzerindeki çörek otlarıyla dışarıda kahvaltı yapan birçok kişinin tercihi aynı zamanda.

MALZEMELER
1 bardak ılık su
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
un
yumurta

HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin.Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve  1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur  haline getirin.Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin.Tepsiye yuvarlak şekilde koyulduktan sonra yumurta sarısı sürün.


2 yorum:

  1. öyle yuvarlak yap koy demişsin ama baya bir uğrasılmıs.ruzgar gülü gübi sekli ama.çikolatalı cıtırlarda güzel görünüyor ve muzlu dondurma.yapanın paylasanın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. İstersen yuvarlak olarak da koyabilirsin ama resimdeki şekil de çok zor değil. Hamuru oklava şeklinde biraz kalın olarak yuvarladıktan sonra ipe düğüm atar gibi hamuru düğüm şekline getirmen yeterli. Muzlu dondurma bu havalarda ideal bir tatlı bence :) Teşekkürler ilgine.

    YanıtlaSil