KABAKLI ERİŞTE

MALZEMELER
350 gr erişte
8 adet küçük boy kabak
3 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmezan  peyniri (veya eski kaşar)
10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni
1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal
2 diş sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın. Bir tavaya koyduğunuz zeytin yağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın. Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifçe altın sarısı bir renk almalarını sağlayın. Tuz ve karabiberi katıp  birkaç dakika pişmeye bırakın. Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın. Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın. Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika  beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder