MANTARLI VE PATATESLİ BÖREK

MALZEMELER
3 yufka
4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 orta boy patates, rendelenmiş
tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
üzerine yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
NOT:Resim ve tarif portakal ağacından alındı.

2 yorum:

  1. Farkında mısınız bilmiyorum ama bu tarif ve fotoğraf portakal ağacına ait. Tarifi ve resmi aynen kopyalayıp koymuşsunuz ama kaynak belirtmemişsiniz. Tarif ve resim Portakal Ağacı sitesinin sahibi Hatice Özdemir Tülün'e aittir.

    Zülal

    YanıtlaSil
  2. aynı bu resimdeki gibi oldu tarşfş tam uyguladım harika oldu, normalde doğaçlama yapardım kendi bilgilerim ile. ancak bu şekilde hem şansa bırakmıyor hem de güzel lezzete kavusmus oluyoruz. tarifi ve sitenin sunuş şeklini begendım. portakalagacı sıtesınden buraya geldım lınk vermısler burada da var dıye, burada daha da hos sunulmuş tesekkurler

    YanıtlaSil