KUP KEK

Az zamanda çok işler başarmak isteyenler buraya :)
Şaka bir yana kolay yapımı ve enfes tadıyla cup kek bir çok mutfağın favori keki, tatlısı haline geldi. Şekli ve sunumu cup keki vazgeçilmez kılan etkenler arasında. Malzemelere göz atarak işe koyulabiliriz.

MALZEMELER
3 Adet yumurta
1/2 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
isteğe göre 20 kadar üzüm ve damla çikolata
25-30 tek kişilik kağıt kek kalıbı


HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpın. Sütü, eritip soğuttuğunuz margarini, sıvı yağı, vanilyaları ekleyip yarım dk. daha çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teliyle karıştırın. Kuru üzümleri ve damla çikolataları ekleyerek tekrar karıştırın. Hamuru kağıt kek kalıplarının yarısını biraz geçecek şekilde kalıplara boşaltın. Kalıpları fırın kabına dizin. 170 derece ısılı fırında kekleri pişirin ve kağıdı ile birlikte servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder