DEN ÇORBASI

Bol malzemeli, bol baharatlı ve bir çeşit ayranlı çorba türü olan den çorbası huzurlarınızda. İçerisindeki kemik suyu tereyağı ve soğan enfes bir tat katarken üzerine yakacağınız biberli yağ da muhteşem kokusuyla çorbayı ayrı bir çekici kılıyor.
MALZEMELER
250 gr yarma
10 su bardağı kemik suyu
1 adet soğan
500 gr yoğurt
½ adet limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
2 kahve fincanı un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı nane
½ çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder