MÜLAYİM ÇORBASİ

Çorbaya neden mülayim ismi verilmiş bilemiyorum :) Acaba Beyaza yakın rengi saf bir görüntü oluşturduğundan mıdır... Ama malzemeleri içerisinde sarımsak ve et suyu gibi baskın lezzetlerin oluşu tarifin ağızda belirgin bir tat bırakacağının işareti.

MALZEMELER
3 corba kasigi un
2 cay bardagi siviyag
5-6 bardak et suyu veya su
3 dis ezilmis sarmisak
1 su bardagi yogurt
1 yumurta sarisi
yarim limonun suyu
3 tatli kasigi kuru nane
tuz


HAZIRLANIŞI
1,5 cay bardagi siviyagda unu kavurun.Fazla sarartmadan soyle bir cevrilsin.Uzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarim cay bardagi siviyagi, sarmisaklari ve tuzunu ilave edin. Surekli karistirarak kaynamaya birakin. Diger tarafta, yogurt,yumurta sarisi ve limon suyunu cirparak corbanin terbiyesini hazirlayin. Corba kaynadiktan sonra, once corbadan terbiyeye bes alti kasik ilave edip, karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ilave edin. Bir tasim kaynamaya birakin. Naneyi ilave edip karistirin ve atesten indirin.


2 yorum:

  1. Gayet lezzetli bir oluşum gibi duruyor. Çorbasız sofra düşünemiyorum zaten ki sürekli aynı çorbaları tüketmek de yoruyor insanın damak zevkini. Yeni bi' çorba tarifi öğrenmiş olduğum için mutluyum. Deneyeceğim kısa zaman içinde. Ellerinize sağlık.^^

    YanıtlaSil
  2. Denedikten sonra fikrini yazmaya bekleriz :) Bence de her sofrada çorba bulunmalı, hem sağlık açısından hem de lezzet açısından.

    YanıtlaSil