PARÇALI BÖREK

MALZEMELER
1 su bardağı yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı su
margarin
un
tuz

HAZIRLANIŞI
Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın. Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın. Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın.Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup  15-20 dakika dinlendirin. Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elde inceltip, açın. Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin. Kare şeklinde açılmış  parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder