KREMALI KABAK ÇORBASI

Kremalı çok çorba tarifi verdik, denedik, içtik ama kabakla kremayı buluşturan bu tarif bir ilk. Blender kullanılarak sebzelerin püre kıvamını alıp pürüzsüz bir çorba oluşturması, küçük çocukları olan annelerin de işini kolaylaştıracak ve bu faydalı çorbayı rahatlıkla çocuklarına içirebilecekler. Afiyet olsun.

MALZEMELER
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy patates
1/2 küçük paket yemeklik süt kreması
1 tablet et suyu
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Kabakları, patatesi ve soğanı soyarak irice küpler halinde doğrayın. 1 litre (6 su bardağı) suya 1 tablet et suyu ilave ederek, sebzeleri bu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blendırdan geçirin. Tekrar ateşe koyarak, tuzunu, karabiberini ve kremasını ilave edin. Bir taşım kaynayınca altını kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder