NARLI PİRİNÇ ÇORBASI

Tarifimiz adından anlaşılacağı üzere narlı ve bir çoğumuzun denemediği bir çeşit. Fakat buna rağmen oldukça kolay yapılabiliyor. Bildiğimiz pirinç çorbası yapar gibi. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 adet nar
5 dal fesleğen
1 su bardağı yoğurt


HAZIRLANIŞI
Bir tencerede pirinci haşlayın. Narların kabuklarını ayıklayın, mikserden geçirin ve suyunu sıkın.Nar suyunu ve yoğurdu çırpın, haşlanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın. Çorbayı derin bir kabın içine alıp buzdolabında soğutun. Fesleğen ile süsleyip servis yapın.


2 yorum:

  1. Sanki çorbanın üzerinde nar değil de boncuklar var. Bu kadar süslü bir çorba görmedim daha önce! Lakin çorba deyince tuzlu bir lezzet geliyor akla, narsa ya ekşi olur ya da tatlı. Bu karmaşanın lezzetini feci merak etmekteyim bu sebepten. Ellerinize sağlık.^^

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Çorbayı farklı kılan nokta narlar zaten. Sofrada içinde boncuk gibi parlayan narlı çorbanın durduğunu ve misafirlerin meraklı gözlerle bakıp tattıklarını düşünsenize... :)

    YanıtlaSil