KREMALI MANTAR ÇORBASI

Mantar çok geniş kitleler tarafından sevilen bir besin maddesi değil. kimisi tadını beğenmeyebiliyor, kimisi de zehirlenmekten korktuğundan yememeyi tercih ediyor. Fakat mantarın lezzetini bilenler farklı tariflerde kullanarak çeşitli lezzetler oluşturmayı seviyor. İşte burada da mantarla kremalı çorba yapıyoruz, buyurunuz...

MALZEMELER
500 gr mantar
100 gr krema
4 kaşık un
1 fincan mısırözü yağ
tuz
5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
yağı tencereye koyup,hafif pembeleşinceye kadar unu kavurun. Soğuk suyu yavaş yavaş kavurduğunuz una boşaltın.
kaynayana kadar karıştırın.Bu arada yıkadığınız mantarları bir cm kalınlığında doğrayın,ve beş dakika suda haşlayıp,süzün.Mantarları kaynayan unlu suya karıştırın. Kremayı yarım fincan sütle çırpıp çorbaya boşaltın.Tuzunu koyup beş dakika daha pişirip ocağı kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder