KREMALI PATLICAN ÇORBASI

Patlıcanın genelde yemeğini biliriz, ama bu sefer çorbasını yapmayı deneyeceğiz. Tarifimize şöyle bir göz atmanızı ve beğenirseniz mutfağınıza bu farklı lezzeti katmanızı tavsiye ederiz, kolay gelsin...

MALZEMELER
2 adet patlıcan
1/2 çay bardağı un
1 paket krem şanti
1/2 demet maydanoz
3 su bardağı süt
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Et suyu ve sütü birlikte tencereye alıp yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Unu biraz ılık suyla karıştırın ve tencereye koyun. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirin ve suyunu bir tencereye alın. Patlıcanları bir tavada çatalla ezin. Krem şanti, margarin, tuz ve karabiber ekleyip patlıcanlara yedirerek karıştırın. Orta ateşte alıp biraz kavurduktan sonra patlıcanları çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı orta ateşe alın, kaynamaya başlayınca kıyılmış maydanozu serpin. Bir taşım kaynatıp servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder