BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER
225 gr bitter çikolata
8 çorbakaşığı  tuzsuz yağ
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çikolata
9 adet yumurta
1 yaprak jelatin
300 gr çiğ krema

16 Kişilik



HAZIRLANIŞI
Bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yağlayın. 5 yumurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıştırın. Krema  kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın. İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın. Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin. 190 derecelik fırında  50-55 dakika kadar pişirin. İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın. İki çorba kaşığı suyun içinde jelptini eritin. 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı ilave edin. Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın. Soğumaya bıraktığınız keki enine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin. Üst kreması için, kalan  beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı  iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre daha buzdolabında bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder