KİRPİ PASTA

MALZEMELER
Kek İçin
Beş tane yumurta
Beş küçük kahve fincanı un
Beş küçük kahve fincanı toz şeker
Bir paket vanilya
Üç yemek kaşığı kakao
Bir paket kabartma tozu
Çikolata Kaplaması İçin
Dört yemek kaşığı kakao
İki paket sütlü çikolata
Bir İki çay bardağı su
Üzeri için
Bitter pul küvertür çikolata
Çikolatalı drajeler

HAZIRLANIŞI
Bir Yumurta, un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Üzerine İki ayrı yuvarlak kek kalıbını yağlayı hazırladığınız kek hamurunu iki kalıbada eşit miktarda yerleştirin. yüz seksen dereceli fırında pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra kalıblardan çıkarın. Birini oval şekilde diğerini üçgen şeklinde düzgünce kesin. Oval parça gövde, üçgen parçayı yüz olacak şekilde ayarlayın. Çikolataları bir kaseye koyun. Sıcak su dolu bir kabın içine kaseyle birlikte koyarak eritin. Kakao ile bir iki çay bardağı su ekleyip iyice karıştırın sonra ılınmaya bırakılıp. Üzerine ılımış olan sosu keklerin üzerine sürün.Kürvertür tüylerini oluşturacak şekilde kekin üzerine saplayın. Daha sonra Çikolatalı drajerlerden de göz ve burununu yapıp bir iki saat buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder