RULO PASTA

MALZEMELER
Üç Yumurta
Bir Çay Bardağı Toz Şeker
Bir Su Bardağı Söke Un
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Bardağı Su

Şantisi İçin
Bir Poşet Toz Şanti
Bir Su Bardağı Süt
İçi Ve Süslemesi İçin:
Yaban Mersini
Hindistan Cevizi
Mango

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları geniş bir kaba alın. Üzerine şekeri boşaltın. Şekeri iyice çırpın üzerine bir çay bardağı suyu ekleyin. Kabartma tozu, vanilyayı karışıma ekleyin. Unuda üzerine boşaltıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı yağlı tepsiye boşaltın. Daha önceden iki yüz derecede ısıtılmış fırında yedi-dokuz dakika pişirin soğması için bir kenarda bekletin. Diyer tarafta toz şantiyi ve sütü karıştırın. Mangonun kabuklarını soyup dilimleyin. Kekin üzerine marmelat veya reçel sürün hazırlamış olduğunuz şantinin yarısıni sürün ve yaban mersini döküp keki rulo halinde sarın. Kalan krem şantiyide kekin üzerine sürün. Dilimlenmiş mangolarıda pastanın üzerine dizin hindistan cevizi dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder