MANTI MAKARNA

MALZEMELER
1 paket mantı makarna ( hemen her markanın vardır)
250-300 gram kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
pul biber, karabiber, tuz
yoğurt

Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı, nane ve pul biber

HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğuralım. Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile dolduralım. Tıpkı makarna pişirir gibi mantılarımızı kaynar suda haşlayalım. Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim. İsteğe göre tereyağında nane ve pulbiber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım. Bu ölçüye göre 5-6 kişi için rahatlıkla yeterli olur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder