HASTALIKLARA KARŞI DOĞAL SAVAŞÇILAR




Kış günlerinde en büyük düşmanımız soğuk algınlığı, nezle, grip ve enfeksiyonlar. Bütün bu hastalıkların temelinde vücut direncinin düşük olması yatıyor. Aslında biz tüm bu hastalıkların neden olduğu mikroplarla her gün savaşıyoruz fakat direncimizin düşük olduğu anlarda yeniliyor ve hasta oluyoruz.

Bu tip kış hastalıklarında hemen ilaçlara sarılmak yerine bitkilerin faydalarından yararlanıp kendimize bir iyilik yapabiliriz.

Kış günlerinde bizlere doğal kalkan oluşturacak bazı faydalı bitkileri şöyle sıralayabiliriz.




Nane: Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltmaktadır. Baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da çok iyi gelmektedir.

Kekik: Solunum yollarını sterilize etmektedir. 1 çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı koyup, 10 dakika sonra süzüp ve günde 1-3 bardak yemeklerin ardından içilmelidir.

Adaçayı: Muhteşem bir dezenfektan ve mikrop kırıcıdır. Her gün bir bardak içilmelidir.

Portakal: C vitamini etkisi yüksektir bu da soğuklara karşı direncimizi arttırmaktadır. Suyu sıkılarak her gün 1 bardak içilebilir.

Salep: Balgam sökmektedir ayrıca öksürüğü de keser.

Sarımsak: Neredeyse tüm salgın hastalıklar için bire birdir. akşamları bir diş sarımsak çiğnenmeden yutulabilir. Doğal antibiyotiktir.

Defne: Grip ve yüksek ateşe çok iyi geliyor.

Kereviz: Solunum yollarını temizler.

Limon ve Greyfurt: Kış aylarında bolca tüketilmelidir. Yüksek oranda C vitamini içermektedir.


Okaliptüs: Solunum yolları için antiseptiktir. Bir bardak sıcak suya 3-4 yaprak ufalanarak konur. 20 dakika süzülüp, günde 2-4 bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder