POFUDUK POĞAÇA

MALZEMELER
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
1 (orta boy) çay bardağı sıvıyağ
1 (orta boy) çay bardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar elenmiş un

İçi için:
2 tane haşlanmış patatesin rendesi,
yağlı beyaz peynir

HAZIRLANIŞI
1 yumurta,yoğurt ve sıvıyağ çatalla iyice çırpılır. İçine elenmiş un, kabartma tozu ve karbonat katılır (dilerseniz 1 paket kabartma tozu koyun ama ben yaptığım gibi yazıyorum)Bu şekilde yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur. 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini konur. Ben iç malzemesini beyaz peyniri patatese katıp oluşturdum.Pişince peynirler erimiş olduğundan patatesler içinde daha leziz oldu. Yuvarlak ve yarım ay şeklinde yapabilirsiniz poğçaları. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bekletmeden 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. (Bu poğça pazar kahvaltı soframızdaki sıcacık bir lezzetti.Ertesi güne kalanlar da hala taptaze ve yumuşacıktı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder