POĞAÇA

Pastahanelerde yapılan poğaçaları evde misafirlerinize kendi ellerinizle yaparak sunmak istiyorsanız, ya da dışarıdan hazır yiyecek almaya güvenemiyorsanız, bu tarifimiz tam size göre. Afiyet olsun

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)

HAZIRLANIŞI
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder