EKŞİLİ ARAP ÇORBASI

Bu çorbayı bir mercimek veya pirinç çorbasından ayıran en önemli özellik limon suyu ve sarımsak. Bu iki arkadaş bambaşka bir lezzet çıkarıyor ortaya. Ekşiyi severim diyenlerin deneyebileceği bir tarif.

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç
2 adet limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
10 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin. Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün. Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Tencerenin altını kapatın. Ayrı bir kapta
sarımsakları kavurun. Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder