EZME PATATES ÇORBASI

Adı kadar sıradan bir çorba değil ezme patates çorbası. Öyle sadece patates ve birkaç malzeme var zannetmeyin yani. Güzel bir tat bırakması için koyduğumuz sığır kemiğinden kimilerinin sevmediği kerevize kadar bir çok malzeme kullanılıyor içerisinde.

MALZEMELER
1 kg sığır kemiği
12 su bardağı su
4 kahve fincanı un
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy kereviz
1/2 kg patates
yarım ekmek, bayat
7.5 çorba kaşığı tereyağ
50 gr kaşar peyniri
3 adet defne yaprağı
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve  defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya  başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri  çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu  1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde  kesilmiş ekmeğin  üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder