FIRINDA KAŞARLI TAVUK

Tavuk güzeldir... Fırında tavuk çok daha güzeldir... Fırında kaşarlı tavuk mükemmeldir... böyle bir sıralama yapsam yanlış olmaz herhalde :)

MALZEMELER
2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
4 dilim kaşar peyniri
tuz
kekik
pul biber
az miktarda tereyağı


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol edin. Böldüğünüz parçayı yatay olarak kesip açın ve parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin.aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük  parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpın ve içerisine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek çırpın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galeta ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin ve üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup, fırında 20-25 dk pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder