Kuşkonmaz da neyin nesi diyenleri duyar gibiyim :) konserve olarak satılan kuşkonmaz çeşitli yemeklerde kullanılmaktadır. Burada biz de pirinç çorbasına katarak farklı bir lezzet elde etmeye çalıştık, afiyet olsun.
MALZEMELER
1 su bardağı Pirinç
1 kutu kuşkonmaz konservesi
1 fincan un
3 bardak tavuk suyu
1 baş soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 3 bardak tavuk suyu ile pirinçleri 10 dakika kaynatın. Küçük doğranmış olan kuşkonmazları da ilave edip kaynamaya bırakın. Bir tava kızgın yağda ince doğranmış olan soğanı kavurun. 1 fincan un, 2 çorba kaşığı domates rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip karışıtırın. Bu karışımı pirinçli et suyunun içine ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Üzerini maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder