Misafirlerine hem adı hem de tadı farklı çorbalar sunmak isteyenler için ideal bir çorba tarifi. hem sebze çeşitlerini hem de et çeşitlerini içeriyor olması da besleyici özelliğini ve doyurucu özelliğini ön plana çıkarıyor.
MALZEMELER
8 kişilik
¼ kereviz
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
10 su bardağı et suyu
¼ pırasanın beyazı
½ bardak zar gibi doğranmış tavuk eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Bir tenereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilave edip bir dakika kavurun. Sonra tuz ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ekleyin. Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip, süzün. Tavuk etlerini de ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder