PAPARA

Herhalde papara çorbası şimdiye kadar görüp görebileceğiniz en basit çorbadır. Çorbanın çıkış noktasının bayat ekmekleri değerlendirmek üzerine kurulu olduğunu tahmin ediyorum. Siz de bayat ekmekleriniz olduğunda, bu çorbayı yaparak hem ekmekleri değerlendirebilir, hem de sofranıza farklı bir çorba koymuş olabilirsiniz. Kolay gelsin.

MALZEMELER :
Bir baş soğan
750 gr bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
Bir yemek kaşığı salça
2 bardak su
İsteğe göre biraz kıyma
yarım kilo yoğurt
sarımsak


HAZIRLANIŞI
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz, biberi ekleyip 2 bardak suyu da ilave ettikten sonra 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz sosu üzerinde gezdirin. Sosun üzerine de sarımsaklı hafif suyla sıvılaştırılmış yoğurdu gezdirin. İsteğe bağlı olarak en son, ilk başta yaptığımız sostan bir miktar ayırıp kıymayı onun içinde kavurduktan sonra onu da yoğurdun üzerine dökerek daha lezzetli ve hoş görünümlü yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder