PERUSARİ ÇORBASİ

Aslında perusari kelimesi yerine Türkçe olarak köfteli çorba da diyebiliriz. Ama tarif yurt dışından ithal olsa gerek ki adı da yabancı :) Lezzeti konusuna gelirsek, kıymadan yapılmış köfte topları havuç patates ne kadar özlü, yoğun ve lezzetli bir çorba olduğunu anlatmaya yeter zannedersem :) Buyurunuz, afiyet olsun...

MALZEMELER
1/2 yağsız kıyma
havuç
patates
1 yumurta
pirinç
et suyu veya 1 tablet et bulyon
1 adet soğan,
 tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI
Kıymanın içine soğan rendeleyin. Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin. Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın. Tuzu ve et su tableti de atın. Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatın.Biraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın. Sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder