PİLİÇ ETLİ PİRİNÇ ÇORBASI

Tavuk suyu çorbası, veya tavuklu çorbayı bir çoğumuz biliyordur. Piliç etli pirinç çorbası da içerisinde bunlardan farklı olarak kereviz ve havuç bulunduruyor. Buyurunuz denemeye...
MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış pirinç
1 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
10 bardak tavuk suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Kuru kekik yaprağı
Defne yaprağı
Garnitür için dilimlenmiş limon


HAZIRLANIŞI
Tavuk suyu, doğranmış soğan, kereviz, havuç, maydanoz, biber, kekik ve defne yaprağını kapaklı bir tavaya koyun. Kaynayıncaya kadar pişirin. Bir iki defa karıştırıp ateşin altını kısın. Ağzı açık olarak 10-15 dakika kaynatın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapadıktan sonra limon suyu ilave ederek karıştırın. Dilimlenmiş limon ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder