ELBİSELİ PİRZOLA

MALZEMELER
3 kişilik
6 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı salça
yeterli miktarda tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirzolaları kendi yağıyla çevirerek kızartın. Bir çorba kaşığı salçayı sulandırın. Kekik, karabiber ve tuzu salçaya ekleyin. Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin. Pirzolaları hamurun ortasına koyun, rendelenmiş kaşar peynirini pirzolaların üzerine serpiştirin ve hamuru bohça gibi katlayın. Kemikli kısım dışarıda kalsın ve Pirzolaların kemiğine alüminyum folyo sarın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu tarif için tavuk pirzolasa da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder