ELMALI MERENGLİ PASTA

MALZEMELER
Üç yumurta sarısı
Üç yemek kaşığı su
Bir buçuk çay bardağı şeker
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı süt
Bir poşet vanilya
Bir buçuk su bardağı un (elenmiş)
Bir buçuk tatlı kaşığı kabartma tozu

MERENG İÇİN :
Üç yumurtanın akı
Yedi kaşık toz şeker
Üç tatlı kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI
İlk olarak keki hazırlıyoruz yumurta sarıları ile su ve şekeri mikserle krema haline gelene kadar karıştırın. Sıvı yağ süt ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Kabartma tozunu ve unu da eleyerek ekliyoruz ve tahta kaşıkla iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp üzerini düzeltin ve ısıtılmış yüz yetmiş beş dereceli fırına verip pişirin. Kekimiz pişerken iç harcını hazırlıyoruz.elmaları soyup rendeliyoruz ve toz şeker ve ceviz ilavesiyle pişirin. En son tarçını da ekleyip ateşten alıyoruz.Pişen kekimizin üzerine yayıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz bu arada yumurta aklarını bir tutam tuz ilavesiyle çırpmaya başlıyoruz azar azar şekeri ekleyerek kar haline getiriyoruz en son kaşık kaşık nişastayı da ekleyerek çırpıyoruz ve kar haline getiriyoruz. Elmalı harcın üzerine de bu mereng harcını döküp kaşıkla şekillendiriyoruz. Yüz seksen derceli fırında on beş dakika kadar pişirin.


İÇ MALZEMESİ :
Beş tane elma
Beş altı kaşık toz şeker (elmanın tadına göre ayarlayın)
Bir yemek kaşığı tarçın
Bir çay bardağı ceviz (iri kırılmış)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder