KELEBEK PASTA

MALZEMELER
Dört Yumurta
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Bir Çay Bardağı Su
İki Su Bardağı Söke Un
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin
İki buçuk Su Bardağı Süt
Bir Su Bardağı Toz Şeker
İki buçuk Çorba Kaşığı Söke Un
Bir Çorba Kaşığı Nişasta
Bir Paket Vanilya

Arakatlar İçin
Mevsim Meyvesi


Üzeri İçin
Bir Poşet Toz Şanti
Bir Poşet Çilekli Toz Şanti
Bir Buçuk Su Bardağı Süt

Süslemek İçin:
Renkli Şekerler

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerine şekeri koyarak köpürene kadar mikserle çırpın. Un, su, vanilya, kabartma tozu koyup çırpın. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip kek harcını dökün. Daha önceden ısıtılmış yüz yetmiş beş derecede ısıtılmış fırında pişirin. Diyer bir tarafda tencereye toz şekeri, süt, un, nişasta, vanilya ekleyerek karıştırarak pişirin. Krem şantisini hazırlamak için sütün yarısını sade şantiyle karıştırmak ayırın diğer yarısınıda çilekli şantiyi çırpmak için ayırın. İki karışım ayrı ayrı çırpın. Pişmiş olan keki üç kat kesin. Servis tabağına kesmiş olduğunuz kekin bir dilimini koyun üzerine kremayı sürüp meyveleri koyun. Diyer kek diliminide üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın. Son kek diliminide üzerine kapatıp biçakla üç parçaya keki kesin. Üzerine hazırladığınız sade kremayı dökün. Diyer yapmış olduğunuz çilekli krem şantiyide şanti torbasına koyarak pastanın üzerinde şekiller yapabilirsiniz. Renkli şekerleride pastanın üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder