AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
Aldığı kadar un(yaklaşık 5 bardak)

içine:
1 kase yumuşak margarin
peynir ya da patates

HAZIRLANIŞI
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Üzerine bez ile örtüyoruz.. (yaptığımız süre içinde hamurlar dinlenecek) beklemeden bir beze alıp açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Margarin sürüyoruz her tarafına. İki tarafından ortaya katlıyoruz o kısımlara da margarin sürüyoruz. Kısa kısımlarını ortaya katlıyoruz, margarin sürüyoruz. bu şeklide katlı bir kare elde ediyoruz. bezin altına bırakıyoruz. diğerlerine aynı işlemi uyguluyoruz. Katladığımız hamuru alıyoruz çok büyük olmayacak şekilde 1 cm kalınlığında açıyoruz. Ortadan ve yandan kesiyoruz. kestiğimiz yerlerin de ortasından keserek toplamda 8 parça oluyor. Kalın uç kısımlarına iç harcı koyuyoruz ve sarıyoruz. Ay şeklinde kıvırıyoruz. tepsiye diziyoruz hepsini(yaklaşık 2 tepsiyi geçiyor) üzerini bez ile örtüp 10 dk dinlendiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder