PEYNİRLİ EV POĞAÇASI

MALZEMELER
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta ( sarısı dışına akı içine )
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke

İç harcı
isteğe bağlı, biz peynirli de ısrarcıyız…

HAZIRLANIŞI
Eşime kahvaltı için sık sık poğaça yapıyorum; buna bayıldı ve sizinle paylaşmak istedim. İşe erken gittiği için çok iyi oluyor, çalışan bayanlara da tavsiye ederim. Diğer yaptığım tariflerde maya oluyo bigün içinde bayat gibi oluyor, ısıtmak gerekiyor ama bunda sorun yok. Denediğinizde yorumlarınızı beklerim.Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup, 20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.Ceviz büyüklüğünde hamuru elimize alıp içine hazırladığımız harçtan koyup tekrar yuvarlak hale getirince üzerine bastırıyoruz.Üzerine de yumurta sarısı sürüp ve çörek otu serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecedir fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder