PORTAKALLI ÇÖREK

Malum kış geliyor öyleyse kış meyvesi portakalın kullanıldığı portakallı çörek tarifimizi de ekleyelim. Portakalın kek içerisindeki tadını bilenler mutlaka bunu da denemek isteyecekelerdir. Zira portakal kabuğunun acılığı alındıktan sonra hoş bir tat katıyor eklendiği her şeye.


MALZEMELER
1 paket margarin
3.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı karbonat

İç malzemesi :
5 adet portakal kabuğu, rendelenmiş
1.5 adet limonun suyu
2 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek , pişirin. Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın, iki bardak toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın. Kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı  yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de  üstüne örtün. Fırından çıkardığınızda, üzerine pudra şekeri serpiştirin.

2 yorum:

  1. çok değişik bir tarif olmuş,elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, portakallı tarifleri çok severim ben de. Özellikle portakal kabuklarının rendelenmiş halinin kullanıldığı yiyecekleri yerken her bir kabuk tanesini ısırdığımda aldığım lezzeti tarif edemem:)

    YanıtlaSil