DOVGA (AZERİ YOĞURT ÇORBASI)

Bizim memleketin dövme çorbasını andırıyor aslında. yoğurtlu nohutlu falan ama içeriği daha zengin. mesela pirinç un yumurta ıspanak nasıl tatlar katar nasıl bir bileşim oluşturur merak ediyorum. Değişik tatlardan yana olanlar deneyebilir. Bu arada deneyenlerden de yorumlarını alırsak harkulâde olur diye düşünüyorum.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 bardak haşlanmış nohut
1/2 demet ispanak
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
tuz

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder